Φιλοσοφία

Καλώς να έλθεις, Ιούνη!

Καλώς να έλθεις, Ιούνη!
Ο τελευταίος μήνας τη άνοιξης, ο αγαπημένος Μάης φεύγει και μαζί και το τέλος μιας εποχής, που αφήνει πίσω άνθη, μυρωδιές και γεννητούρια! Η φύση έχει αναγεννηθεί, η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι καλές μέρες πληθαίνουν… Προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι!

Ένα καλοκαίρι ελληνικό και αυθεντικό συνάμα, χωρίς τη μόδες που έρχονται και παρέρχονται, χωρίς φθηνές εκκεντρικότητες, χωρίς καλοκαιρινές ακρότητες και ξενόφερτα γούστα.

Φέτος, μαζί με το στεφάνι που φτιάξαμε για το σπίτι μας και με αυτό στολίσαμε το μπαλκόνι ή την πόρτα μας, θα απολαύσουμε τη φύση, τα τοπία και θα γευτούμε γουλιά γουλιά τον μήνα που γιορτάζει τον Άι- Γιάννη τον Ριγανά! Μαζί και την άμμο, τη θάλασσα και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική ύπαιθρο.

Ας φτιάξουμε για πρώτη φορά, μετά από καιρό, τον καφέ μας στο σέικερ, όπως κάναμε παλιά και ας χρησιμοποιήσουμε την ψάθα μας, αντί για την δανική ξαπλώστρα. Ας πάρουμε το κολατσιό από το σπίτι και όχι από την καντίνα ή το πολύβουο beach bar.

Δεν θα σας κρύψω πως ανυπομονώ να γευτώ, ό,τι μου φαινόταν «δεύτερο».
Ανυπομονώ να κάτσω κάτω από τον ίσκιο ενός δέντρου, να ντυθώ πρόχειρα ή να φορέσω ακόμα και το παλιό μου μαγιό.
Δεν έχει πλάκα που φέτος θα ξεχυθούμε όλοι, από νωρίς στις παραλίες και θα απλωθούμε καλύπτοντας τα τετραγωνικά, σαν εξερευνητές νέων μέτρων άμμου;
Κόσμος, πολύχρωμες ομπρέλες και παιδάκια παντού, μέσα στο καλοκαιρινό σκηνικό, με την αθώα έννοια της υποχρεωτικής απόστασης, κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι διαφορετικό, ίσως πάλι στο τέλος το κάνουμε ίδιο με τα προηγούμενα. Όμως ένα είναι βέβαιο, πως όση δίψα απέμεινε από τους μήνες που περάσανε, θα τη ξεδιψάσουμε αυτό τον Ιούνιο στις μέρες που θα έρθουν, στις νύχτες που θα καλωσορίσουν, στα μοναχικά βράδια στις παραλίες με τις φωτιές που θα ανάψουμε και στα καινούρια ποτά που θα εφεύρουμε.

Στο άγνωστο που μας δοκιμάζει αλλά και τον Ιούλιο που θα ξέρουμε.
Στην αφύπνιση που το σώμα και το πνεύμα μας θα χρειαστεί για να αντιληφθούμε πως το καλοκαίρι, δεν είναι απλώς μια εποχή, αλλά τρεις έντιμοι μήνες, που ανεβάζουν τη ζωή μας σε άλλο επίπεδο, και δοκιμάζουν τη ζωτικότητα, το ρομαντισμό και την τόλμη μας!

Καλώς να έλθεις, Ιούνη!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

3 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *