ο φίλος μου ο Άλφι, εκδόσεις Σαΐτη
Παιδικό Βιβλίο

Παιδικό Βιβλίο: Ο φίλος μου ο Άλφι! Από τις εκδόσεις Σαΐτη.

Ο φίλος μου ο Άλφι είναι ένα βιβλίο που μιλά για τη διαφορετικότητα και κυρίως για τη γενναιότητα που ο άνθρωπός κρύβει μέσα του!

Συγκεκριμένα, για τη γενναιότητα ενός μικρού παιδιού με κινητικά προβλήματα!

ο φίλος μου ο Άλφι, εκδόσεις Σαΐτη
Από το εσωτερικό του βιβλίου!

Η απεριόριστη φαντασία και η αγάπη των μελών της οικογένειάς του, είναι οι μοχλοί που κάνουν αυτό το αγόρι να έχει θαρραλέα ψυχή! Γεμίζουν την καρδιά του με την γενναιοδωρία και την καλοσύνη που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε!

Θεωρούμε δεδομένο ότι, τα άτομα με αναπηρία έχουν τη προσοχή των γύρω τους, είναι προστατευμένα και άρα οχυρωμένα. Όμως ο μικρός ήρωάς, μας αποδεικνύει πως ο δικός του κόσμος, ξεφεύγει από τα όρια του προστατευμένου σπιτιού του και τότε, ξεκινάει η… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Παντού χωράει η χαρά και το γέλιο!

Καταφθάνει στην κολυμβητική πισίνα και κάνει το αγαπημένο του σπορ, διασκεδάζει στο περιβάλλον του σχολείου του και απολαμβάνει την παρέα αγαπημένης του φίλης! Μαγειρεύει, ζωγραφίζει και έχει συντροφιά ένα υπέροχο φίλο εξίσου θαρραλέο με τον ίδιο! Τον φίλο που όλοι θα θέλαμε!

Ο Αλφι, του βγάζει τον καλύτερο εαυτό του και τον βοηθά στα δύσκολα! Μαζί του ξεπερνά τους φόβους ή τους δισταγμούς του, χωρίς όμως να παρασύρεται.

Στα έκτα του γενέθλια όμως, στην ηλικία της πρώτης ωριμότητας, στη Α’ τάξη του δημοτικού, κάτι το συναρπαστικό συμβαίνει! Ο Άλφι άραγε θα συνεχίσει να τον συντροφεύει;

Το βιβλίο, “Ο φίλος μου ο Άλφι”, θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο e-shop των εκδόσεων Σαΐτη!

Ο φίλος μου ο Άλφι“, το σκληρόδετο βιβλίο με την ολοκληρωμένη εικονογράφηση και τα έντονα χρώματα, είναι ένας πολύ διδακτικός βοηθός για να περάσουμε το μήνυμα της διαφορετικότητας και της μη διάκρισης του ατόμου, στους μικρούς μας αναγνώστες.

Πως; Προκαλώντας το δικό τους αίσθημα δικαιοσύνης και εξηγώντας τους πως οι ευκαιρίες στη ζωή, θα πρέπει να είναι ίσες για όλους!

Ας μη είμαστε ενοχικοί και ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί προς τα άτομα με αναπηρία. Ειδικά προς τα μικρά παιδιά που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα συναίσθηση, της ιδιαίτερης κατάστασης τους.

ο φίλος μου ο Άλφι, εκδόσεις Σαΐτη
Από το εσωτερικό του βιβλίου!

Ο Φίλος μου ο Άλφι“, μπορεί να γίνει ένα άριστο εργαλείο για παιδαγωγούς προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, καθώς έχει γραφτεί από έναν συγγραφέα-παιδαγωγό, που οι γνώσεις του και οι σημαντικότατες εμπειρίες που έχει αποκομίσει από το ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον του, τον βοηθούν να περάσει τα σωστά μηνύματα.

Ποτέ δεν είναι αργά να διδάξουμε παιδεία στα μικρά μας παιδιά, τη επόμενη γενιά νέων πολιτών της χώρας μας, αγκαλιάζοντας ομάδες που μπορεί να είναι περισσότερο ευαίσθητες αλλά εξίσου περήφανες με τις υπόλοιπες!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Άλφι είναι σούπερ ήρωας! Δίνει θάρρος και βοηθά σε όλα τον μικρό του φίλο. Οι δυο τους κάνουν τα πάντα μαζί. Η κάθε τους μέρα είναι χαρούμενη και ξεχωριστή. Όμως, έρχεται η στιγμή που τον χρειάζονται κι αλλού. Ο Άλφι πρέπει να φύγει και ο μικρός του φίλος να καταφέρει να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνον. Μια αισιόδοξη και τρυφερή ιστορία που βοηθά το παιδί να αναγνωρίσει την υπερδύναμη που κρύβει μέσα του και το κάνει διαφορετικό αλλά συνάμα μοναδικό υπερήρωα!

Σελίδες28
Διαστάσεις 24×22 cm
Ο συγγραφέας Γιώργος Μπουμπούσης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιάτο. Όνειρο του ήταν να ασχοληθεί με τα παιδιά. Γι' αυτό έγινε δάσκαλος και συνέχισε τις σπουδές του στην ψυχολογία. Αγαπά να περνά χρόνο με τους μικρούς του φίλους, να διαβάζει βιβλία και να γράφει ιστορίες δίπλα στη θάλασσα. Νιώθει τυχερός γιατί γεμίζει την καθημερινότητα του με τα πλατιά χαμόγελα, τις σφιχτές αγκαλιές και τα όμορφα λόγια των παιδιών!

Ανακαλύψτε περισσότερα παιδικά βιβλία, στο mamakabariemai.gr!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *