Ψυχολογία και Παιδί

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, μαμάκα;

Η ανατροπη έγινε! Κανείς δεν περίμενε πως είναι δυνατόν, να κλείσουν τα σχολεία. Ούτε στα όνειρα του χειρότερου μαθητή! Η τακτική του κλεισίματος των σχολείων ακολουθείται κυρίως σε περιόδους πολέμου, και να που συνέβη.
Η ενημέρωση που έχουμε μέχρι σήμερα και αποκλειστικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωση, είναι πως τα σχολεία θα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου. Σαν μητέρα και κυρίως σαν πολίτης αυτής της μικρής, αλλά ένδοξης χώρας, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω.
Παρά τις διαβεβαιωσεις των αρμόδιων φορέων, ότι τα βήματα της Ελλάδας βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, βήματα που ισοδυναμούν με μέτρα, που αναγκάστηκε η χώρα μας να λάβει, περίπου έναν μήνα πριν, θεωρώ ότι τα σχολεία είναι αδύνατον να ανοίξουν και πάλι, για αυτό τουλάχιστον το σχολικό έτος. Αλλά εάν τελικά διαψευσθώ από τα γεγονότα, με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επανέλθει η κατακρεουργημένη κανονικότητα;
Ως μαμά ενός επτάχρονου παιδιού που φέτος φοιτά στη κρίσιμη Α’ τάξη του δημοτικού, μετά φόβου επαναλαμβάνω στο μυαλό μου, πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσω τα πράγματα στην τύχη τους. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στη μόρφωση του.
Καλούμαι λοιπόν, να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να γίνω εγώ η δάσκαλα του και η επιμορφώτριά του.
Έτσι, λόγω των αβέβαιων συνθηκών που επικρατούν, θα σας προτείνω έναν τρόπο που έχω δουλέψει εδώ και πολύ καιρό, πολύ πριν ξεκινήσει η κόρη μου να είναι μαθήτρια δημοτικού αλλά και κατά τη διάρκεια του νηπιαγωγείου στο οποίο ο πεντάχρονος γιος μου φοιτά.
Δεν είναι μυστικό πως τα Φύλλα Εργασιών, αυτές οι ευρηματικές κόλλες  Α4, που πανεύκολα μπορεί να βρει κάποιος, πλοηγούμενος με τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, και που τα ράφια των βιβλιοπωλείων,βρίθουν όντας φορτωμένα από το βάρος και τη σοφία τους, είναι η έξυπνη λύση.

Με το παρακάτω link, θέλω να σας συστήσω ένα blog και μια γυναίκα που εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να έχει αφιερώσει  αμέτρητες ώρες από τον προσωπικό της χρόνο, για να δημιουργήσει έναν θησαυρό. Ονομάζεται Ευγενία Παπαδημητρακοπούλου και πολύ θα χαιρόμουν να τη γνωρίσω προσωπικά. Ίσως βέβαια να υπάρχει και μια ολόκληρη ομάδα γύρω της, που να ενστερνίζεται τις ίδιες ιδέες και την ίδια φιλοσοφία με εκείνη. Αυτό όμως θα το έκανε ακόμα πιο αξιοσημείωτο.

https://blogs.sch.gr/epapadi/

Σας προτείνω να μη το προσπεράσετε. Δοκιμάστε να περιηγηθείτε σε ένα αξιόλογο blog γεμάτο ιδέες αλλά και εκτυπώσιμο υλικό, το οποίο εσείς, μπορείτε αναλόγως να ορίσετε σύμφωνα με το αντικείμενο στο οποίο θέλετε να “τριφτεί” το παιδί σας.
Γλώσσα ή μαθηματικά, δεν έχει σημασία.
Αυτό που για μένα προέχει ως γονιός και ως πολίτης αυτής της σύνθετης κοινωνίας, είναι το είδος της γνώσης και ο τρόπος που το παιδί θα τη δεχτει, έως να την αποδεχτεί και αβίαστα να γίνει τμήμα τις φιλοσοφίας του.
Παροτρύνετε το παιδί σας να ξεφύγει από τα πλαίσια του σχολικού βιβλίου και να βουτηχτεί στον καινούριο, ίσως παρεξηγημένο όρο, που εσείς πρώτος θα δημιουργήσετε αλλά και θα ριζώσετε στο μυαλό του.Τον όρο Σπαζοκεφαλιά.
Άλλωστε η ζωή είναι γεμάτη από Σπαζοκεφαλιές.

Δώστε στο παιδί σας μια καινούρια, πρωτόγνωρη οπτική και να είστε σίγουροι πως θα καταφέρει να αγαπήσει τη γνωση, μέσα από το ανεξάντλητο παιχνίδι μαζί της.

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *